Útvonal

ELLENŐRZŐPONTOK

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a hajók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a versenyzőket. A szervezők fenntartják a jogot, hogy időjárási problémák és/vagy biztonsági okokból felfüggesszék a versenyt vagy későbbi időpontra halasszák.

 

Útvonaljelölés
A versenyben nem alkalmazunk útvonal jelöléseket a természetben, a Tisza- tó természeti értékeinek megóvása érdekében. A versenyzők a rajtcsomagban egy részletes térképet kapnak, amelyen a pontok mellett azok GPS koordinátája is fel van tüntetve. Az ellenőrző pontokat és frissítő pontokat vagy a parton vagy hajókkal/csónakokkal jelölik a szervezők. A tényleges pontok a versenyen az előre megadott GPS koordináták 100 méter sugarú körzetében kerülnek jól láthatóan elhelyezésre.

 

Büntetés és kizárás

A verseny jellegére tekintettel a szervezők nem ellenőrzik a csapatok útvonalát. Bíznak a sportszerű versenyzésben. Ezért a Regattán nincsenek büntetések és nincs kizárás.

 

Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése
A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét, vagy töröljék a versenyt.