A verseny

2019. augusztus 31-én, a Tisza-tavon, harmadik alkalommal rendezzük meg a ROWrienteering – Tájékozódási Evezős Regattát és evezős fesztivált, melyre a világ minden országából várjuk a kalandvágyó evezősöket.

Rendezvény helyszíne:     Tisza-tó
Rendezvény bázisa:         Sarud (Élményfalu)
Vízi bázis:                       Öko Port
Résztvevő hajótípusok:    GIG 4X+; 4x+; Kiel-boat 2X+

Evezős korhatár:             14 év

Versenytáv:       20-28 km (időjárástól és a jelentkezők számától függően)

A verseny alatt a versenyzők érintik a Tisza-tó medencéit, öblítő csatornáit és a Tisza-folyót is. (a pontos útvonalat és távot a versenytanács ülésen kapják meg a csapatok az ellenőrző pontok koordinátájával együtt a verseny előtt)

A versenyen mindenki saját hajóval és evezővel indul, de a szervezők előzetes igénylés alapján korlátozott számban biztosítanak hajókat és eszközöket is. a Hajóknak meg kell felelni az érvényes hajózási szabályzatban foglaltaknak a versenyzőknek rendelkeznie kell az előírt mentőfelszereléssel.

A hajókban bármilyen versenyegyesülés engedélyezett. Az esélyek kiegyenlítése végett a versenyen handycap rendszert alkalmazunk. A részletes idő jóváírásokat a későbbiekben hozzuk nyilvánosságra.

A versenyen a szervezők biztosítják az orvosi ügyeletet, de a természeti adottságok miatt a regattán mindenki saját felelősségére vesz rész!