A verseny

2021. augusztus 28-án, a Tisza-tavon, ötödik alkalommal rendezzük meg a ROWrienteering – Tájékozódási Evezős Regattát és evezős fesztivált, melyre a világ minden országából várjuk a kalandvágyó evezősöket.

Rendezvény helyszíne:   Tisza-tó
Rendezvény bázisa:        Sarud (Élményfalu)
Vízi bázis:                        Öko Port
Résztvevő hajótípusok:

4x+
GIG 4x+
Kielboat 2x+

Evezős korhatár:             14 év

Versenytáv:       20-28 km (időjárástól és a jelentkezők számától függően)

A verseny alatt a versenyzők érintik a Tisza-tó medencéit, öblítő csatornáit és a Tisza-folyót is. (a pontos útvonalat és távot a versenytanács ülésen kapják meg a csapatok az ellenőrző pontok koordinátájával együtt a verseny előtt)

A versenyen mindenki saját hajóval és evezővel indul, de a szervezők előzetes igénylés alapján korlátozott számban biztosítanak hajókat és eszközöket is. A Hajóknak meg kell felelni az érvényes hajózási szabályzatban foglaltaknak a versenyzőknek rendelkeznie kell az előírt mentőfelszereléssel. A kormányosnak rendelkeznie kell egy internet elérhetőséggel rendelkező okostelefonnal, melyre a Kwindoo – Tracking nevű applikáció letöltése szükséges.
(Részletek a szabályzat menüpontban)

A hajókban bármilyen versenyegyesülés engedélyezett. Az esélyek kiegyenlítése végett a versenyen handycap rendszert alkalmazunk. (A részletes idő jóváírások a szabályzat menüpontban olvashatók.)

A versenyen a szervezők biztosítják az orvosi ügyeletet, de a természeti adottságok miatt a regattán mindenki saját felelősségére vesz rész!